Wish of aliexpress

Wish of AliExpress, in dit blog volgt een vergelijking op basis van mijn eigen ervaringen met deze platformen

Wish, AliExpress en andere platformen

Naast Wish of AliExpress zijn er nog enkele grote webshops waar je producten kunt bestellen, zoals Mini In The Box, Shein, Banggood en zo zijn er nog honderden minder bekende webshops. Er is 1 ding wat gemeen is aan deze webshops. Jouw producten bestel je in china en komen zodoende richting Nederland of België na bestelling. 

Wish of AliExpress

Een vergelijking tussen Wish en AliExpress

Eerste onderdeel van de vergelijking van Wish of AliExpress is het platform zelf.

Zo is Wish een platform bestaande uit tal van kleinere webshops. Al deze webwinkels kunnen gebruik maken van dit platform. Er is 1 speciale wish app en daarnaast 1 website.  Je hebt een profiel nodig voor je potentiële producten kunt inzien en bestellen. 

Bij Wish betaal je voor ieder product kosten voor verzending. Er is geen mogelijkheid om deze kosten te bundelen. Een voorbeeld:

  • Je besteld 1 klok van 30 euro, je betaalt 2 euro verzendkosten
  • Je besteld 2 klokken van 30 euro, je betaald twee keer twee euro verzendkosten. Het totaal is nu 4 euro.
  • Je besteld 3 klikken van 30 euro, je betaald drie keer twee euro verzendkosten. Het totaal is nu 6 euro.
  • Enzovoorts 

Vanaf 2018 kan je op Wish achteraf betalen met Klarna. Dit is een Nederlandse betaaloptie. Andere voordelen zijn de klantenservice die snel reageert en dat je erg gemakkelijk je geld terug kan krijgen. Bovendien is het eenvoudig om een bestelling te cancelen als je deze niet hebt ontvangen thuis. Dan nu de vergelijking van dit platform van Wish of AliExpress. 

Wish of Aliexpress 

Als we AliExpress of Wish met elkaar vergelijken, zijn er geen grote verschillen. Ook AliExpress is een platform waar je als chinese webshop je waar kunt aanbieden en zodoende producten over de hele wereld kunt verkopen. 

Daarnaast is er een app en website. Voordeel van de AliExpress website ten opzichte van die van Wish is, dat je geen profiel nodig hebt om de producten in te zien. Als je wil bestellen is dit wel nodig. 

Dan de verzendkosten die bij Wish erg duur zijn, bij AliExpress worden producten gratis verzonden. Hierdoor wordt het erg aantrekkelijk om te bestellen. Er zijn bepaalde producten waar wel iets van verzendkosten bij komen. Let hier op tijdens het bestellen. Toch wint op dit punt van de vergelijking Wish of AliExpress, Ali. 

Verzendopties Wish of AliExpress

Als we verzendopties vergelijken tussen Wish en AliExpress wint laatstgenoemde. Je kan als je wil je pakketje al binnen een week binnen hebben, en dat uit China. Kies dan voor DHL verzending. Standard shippen duurt gemiddeld tussen de 7 en 14 dagen. 

De klantenservice van AliExpress is ook snel benaderbaar en wil je altijd graag helpen. 

Wish en AliExpress

Wish of AliExpress – Eindoordeel

Er zijn niet veel grote verschillen tussen Wish en / of AliExpress. Grootste voordeel van laatstgenoemde zijn de lage verzendkosten. Ander nadeel van Wish is dat ik zelf niet altijd alles hebt mogen ontvangen. 20% van mijn bestellingen is niet aangekomen. Dit kan domme pech zijn maar hierdoor bestel ik zelf veelal bij AliExpress, waar ik altijd mijn bestellingen binnen heb gekregen. Als ik zelf antwoord geef op de vraag, Wish of AliExpress, kies ik voor Ali. 

Online bestellen uit China 

Uiteindelijk is aan jou zelf om te bepalen waar jij je het prettigst bij voelt. Wel ben ik benieuwd naar jouw ervaringen met Wish of AliExpress. Ik ben hiervoor bereikbaar op info@aliexpressinfosite-nederland.nl 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress