Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn?

Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn? Een vraag die mij vaak wordt gesteld. In dit blog geven we het antwoord op deze vraag en kom je er precies achter uit welke factoren de kostprijs van een product bestaat. 

Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn? – Chinese groothandel 

Hoe AliExpress zo goedkoop kan zijn? Dit is zo omdat je direct besteld bij een Chinese groothandel of producent. Er zitten geen schakels meer tussen zoals importeurs, tussenhandelaren of andere groothandels. De lonen in China liggen een stuk lager, waardoor de kostprijs van producten lager ligt dan bij ons in Nederland. 

Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn – Bulkkorting 

Andere factor die van invloed is op de vraag ‘Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn’, is de bulkkorting. Naast de standaard lage prijzen krijg je vaak nog meer korting als je een grotere bulk besteld. Dit is een grotere hoeveelheid. Op de pagina waar je het product kunt kopen staat precies aangegeven hoeveel korting je krijgt als je er meer aanschaft. Gelukkig is de minimale hoeveelheid 1 stuk. 

Doe een check op kwaliteit 

Let er wel op dat je zelf nog vooraf een kwaliteitscheck doet. Want hoe goedkoop AliExpress ook is, je wil natuurlijk wel degelijke kwaliteit kopen. 

De Chinese kwaliteit blijft vaak iets achter dan de Nederlandse kwaliteit. Maar er zijn zat producten van hoge kwaliteit te vinden op AliExpress. Check daarom altijd de reviews van producten, lees productbeschrijvingen en check foto’s. Zo weet je zeker dat je altijd een product kunt vinden van goede kwaliteit voor een lage prijs. 

Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn?

Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn – verzendkosten

Andere factor die van invloed is op de kostprijs en vraag ‘Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn’. Zijn de verzendkosten. Want zelfs al bestel je via AliExpress een product van 2 euro, wordt dit nog gratis verzonden. Omgekeerd zou je via PostNL omgekeerd tussen de 17 en 28 euro kwijt zijn. De lage prijs vanuit China heeft te maken met de afspraken die zijn vastgelegd in de UPU (Universal Postal Union). Op het moment dat de lage tarieven werden ingevoerd, was China nog een land van ontwikkeling. Die tijd hebben we al lang achter ons gelaten.  

Samenvatting – Hoe kan AliExpress zo goedkoop zijn? 

Je weet nu hoe het kan dat AliExpress zo goedkoop kan zijn. Dit heeft te maken met de gratis verzending, bulkkorting en het direct afnemen bij de Chinese groothandel waar de lonen een stuk lager liggen.

Wil je zelf het aanbod producten bekijken? Volg dan deze link naar AliExpress.nl en shop met korting. 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress