Aliexpress coronavirus

Nu het coronavirus heerst, krijg ik diverse vragen binnen met betrekking tot AliExpress. Enkele van deze veelgehoorde vragen beantwoord ik in dit blog:
– Kunnen bestelde pakketjes van AliExpress besmet zijn?
– Zijn er vertragingen door het Coronavirus op AliExpress?
– Is het veilig om te bestellen? 

Bestellen op AliExpress tijdens Coronavirus 

Zo krijg ik vaak de vraag of AliExpress pakketten besmet kunnen zijn met het coronavirus. Dit is de meestgestelde vraag en het antwoord is kort, NEE. Het virus kan niet overleven op producten. Je kan dus met een gerust hart producten bestellen op AliExpress. Producten kunnen te nooit en te nimmer ge├»nfecteerd raken. Er zijn hier diverse onderzoeken naar geweest. Onder andere door de WHO (World Health Organization). 

Het virus kan zich enkel verspreiden via mensen. Als een persoon die besmet is geraakt, gaat reizen naar een ander land, kunnen ze het coronavirus verspreiden. 

Kortom, het coronavirus gaat altijd van mens tot mens, niet via pakketjes van AliExpress.

Aliexpress coronavirus

Vertraging op AliExpress door het coronavirus?

Ander vraag die ik veel in mijn inbox zie verschijnen is of er vertragingen kunnen opspelen door het coronavirus op AliExpress? 

Het kan voorkomen dat er vertragingen opspelen. Gelukkig komen de bestelde pakketten van AliExpress niet uit het besmette Wuhan, maar uit andere Chinese steden. Zoals eerder gezegd kunnen AliExpress producten niet besmet worden met het Coronavirus, maar bezorging kan langer duren doordat er meer controles worden uitgevoerd op de personen die de pakketten vervoeren. Dit is geheel afhankelijk van waar de fabriek of verkoper zit waar jij van koopt. China is immens groot. Enkel in de buurt van Wuhan kan transport wat langer duren dan normaal. Pakketjes kunnen dan een paar dagen tot een week later aan komen in vergelijking met de standaard verzending.

Voor steden die zich niet in de buurt van Wuhan bevinden, zal er niet veel veranderen gekeken naar verzendingstijd. Er zijn strengere controles dus een pakket kan bijvoorbeeld  1 tot 3 dagen later aankomen.  

Kortom, je kunt gewoon producten en pakketten versturen vanaf AliExpress tijdens het Coronavirus.

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress