Aliexpress ioss

Aliexpress is aangesloten bij IOSS. Misschien heb je al iets over dit onderwerp gehoord. Sinds 1 juli is de “Import One Stop Shop” (IOSS) ingevoerd, wat betekent dat we BTW moeten betalen over alle producten die we van buiten de Europese Unie importeren. Bestellingen vanuit China zullen iets duurder zijn, omdat we daar BTW moeten betalen. Maar daar tegenover staat dat verkopers zullen hun prijzen waarschijnlijk naar beneden bijstellen, dus we zullen minder merken van de stijging.  Welke gevolgen zal dit hebben voor onze aankopen op AliExpress? Zijn de koopjes voorbij of heeft het voordelen dat Aliexpress een IOSS-code heeft? 

Wat gebeurt er met de BTW vanaf 1 juli 2021? 

In het licht van het btw-hervormingsplan dat de Europese Unie in 2015 heeft aangenomen, is overeengekomen dat alle producten die vanaf 1 juli 2021 in de EU worden ingevoerd, btw moeten betalen in hun respectieve landen. Dit zal niet alleen gevolgen hebben voor producten die uit China komen, maar ook uit de andere landen buiten de Europese Unie. Aankopen op Aliexpress behoren ook tot de IOSS.

aliexpress ioss

AliExpress ioss – Waarom wordt deze btw-hervorming toegepast? 

Tot nu toe waren de artikelen die we voor minder dan 22 euro kochten, vrijgesteld van btw, voordat aliexpress de IOSS-code kreeg. Zowel de verkopers als wij (de kopers) maakten hier gebruik van om te proberen onder de belastingheffing uit te komen door de artikelen met een waarde van bijna minder dan 22 euro aan te geven. Zoals je weet, was de enige manier waarop de plaatselijke belastingdienst tot nu toe kon controleren of dit waar was of niet, de douane-inklaring. Maar met duizenden pakjes die dagelijks in de Europese landen aankomen, was het onmogelijk om ze allemaal te controleren. Het is duidelijk dat de staten de hand in eigen boezem hebben gestoken en de wet hebben gewijzigd met de aliexpress IOSS om alles te innen wat tot dusver door de mazen van het net glipte. 

Hoe moet ik voortaan BTW voor ioss betalen op AliExpress? 

We hebben je al gezegd dat je in het algemeen niets hoeft te doen bij de inklaring doordat Aliexpress nu IOSS heeft. Ook zal de koerier je geen bedrag vragen als je wilt dat hij jouw pakket aflevert. Alles zal veel eenvoudiger worden dan dat: de IOSS (Import One Stop Shop) zal platforms zoals AliExpress in staat stellen de BTW zelf te beheren voor artikelen onder de 150 euro. Dit betekent dat wanneer je nu een artikel koopt, je de btw rechtstreeks via AliExpress betaalt en dat zij verantwoordelijk zijn voor de periodieke verrekening met het lokale belastingkantoor. Je winkelervaring zal dus in het geheel niet veranderen. De belangrijkste verandering is dat de douane niet langer bestellingen zal tegenhouden (tenzij je illegale producten koopt natuurlijk). Kortom, de IOSS is voor AliExpress uitstekend geregeld. 

Hoe zit het met AliExpress artikelen en IOSS boven de 150 euro? 

Het lijkt erop dat bestellingen van meer dan 150 euro een uitzondering zijn en zullen blijven werken zoals ze nu doen. Hoe dan ook, voor bestellingen boven de 150 euro is het altijd beter om te zoeken naar artikelen die worden verzonden vanuit magazijnen binnen de Europese Unie of vanuit AliExpress Plaza. Op deze manier voorkom je mogelijke problemen met Aliexpress en IOSS. 

Wat als ik koop bij een magazijn in de Europese Unie? 

AliExpress heeft al enige tijd magazijnen in een aantal landen van de Europese Unie, zoals Spanje, Frankrijk, België, Polen en Tsjechië (en er zullen er zeker steeds meer bijkomen). Aangezien wij BTW / IOSS moeten betalen op zowel producten die vanuit Europa als vanuit China bij AliExpress worden verzonden, is het dus altijd beter om voor de Europese optie te kiezen om de bestelling eerder te ontvangen. 

Wordt alles duurder op AliExpress door IOSS? 

Sommige AliExpress verkopers hebben ons laten weten dat ze bereid zijn hun marges te verlagen door IOSS om deze verhoging te compenseren, maar we zullen moeten afwachten hoe het beetje bij beetje gaat. AliExpress is wereldwijd uitgegroeid tot een zeer belangrijk e-commerce bedrijf dat jaarlijks een schokkende winst boekt. Rekening houdend met het feit dat een fundamenteel deel van hun winst te danken is aan de landen van de Europese Unie. He is duidelijk dat zij niet het risico willen lopen concurrerende prijzen te verliezen en klanten te verliezen. Het is ook waar dat veel van de artikelen die we vinden een prijs hebben die twee of drie keer lager is dan wat we in een plaatselijke winkel kunnen betalen (nog afgezien van het ruime assortiment producten dat we slechts een “klik” verwijderd hebben). Dus zelfs met de Btw-verhoging door IOSS, zijn we er zeker van dat het aantrekkelijker blijft om bij Aliexpress te kopen

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress