AliExpress Ideal

AliExpress iDEAL, eenvoudig betalen. Heb je een mooi product gevonden dat je wil bestellen op AliExpress, maar heb je geen creditcard? Met een AliExpress iDeal betaling kan je eenvoudig je bestelling betalen.  Naast iDeal kan je ook betalen met creditcard, overboeking, Western Union en zo zijn er nog enkele betaalmethoden. Toch gaat de voorkeur van de meeste Nederlanders uit naar iDeal. In dit blog gaan we de volgende topics rondom dit onderwerp behandelen:

  • Hoe kan je betalen middels iDeal op AliExpress?
  • Wat te doen als het betalen niet werkt / niet lukt?
  • Wat is iDeal precies? 

Hoe betalen met iDeal op AliExpress

Door de volgende stappen te volgen, kan je met iDeal op AliExpress betalen.
1: Account aanmaken op AliExpress
2: Inloggen op je account
3: Zoek de producten die je wil bestellen
4: Klik op de knop ‘koop nu’.
5: Doorloop het bestelproces tot je bij het punt aankomt waarop een betaalmiddel geselecteerd kan worden.
6: Klik op de optie ‘Other payment methods’. Kies voor other payments.
7: Klik op ‘Confirm and play’

Vervolgens verschijnt er een popup, hierin kan je per regio de betaalmiddelen selecteren. Zorg dat deze staat ingesteld op Nederland. Vervolgens krijg je de optie om voor iDeal te kiezen. Vul nu bij ‘Account Holder name’ je naam in en klik op. Pay now of betaal nu in het Nederlands.

Vul je naam vervolgens in om met iDeal te betalen. Nu kom je in het vertrouwde iDeal systeem. Kies je bank en doorloop de vaste stappen om zo je product te betalen. Dit is alles wat je moet doen om te betalen met iDeal op AliExpress.

Ali Express iDeal

AliExpress iDeal – Het betalen werkt niet?

De volgende situaties dienen zich nog weleens aan:

AliExpress Ideal werkt niet, doet het niet of lukt niet. Als het niet werkt om te betalen met iDeal op AliExpress, is het aan te raden alle stappen zoals hierboven beschreven nog een keer te doorlopen. Als je zeker weet dat je al deze stappen goed hebt doorlopen, kan het probleem aan de browser liggen. Probeer het dan eens met Internet Explorer of bijvoorbeeld Google Chrome. Mocht het dan ook niet lukken en werkt het dan nog steeds niet, kan je nog een dagje wachten en het daarna wel proberen. Anders kan je kiezen voor een van de alternatieven, zoals eerder benoemd.

AliExpress iDeal – bedacht door de Nederlandse bank

Het iDeal systeem, waar je nu ook mee kan betalen op AliExpress, is oorspronkelijk bedacht door Nederlandse banken. Alle Nederlandse banken ondersteunen deze methoden van betalen. Nederlanders bestellen veel online. AliExpress vertrouwt deze wijze van betalen en heeft het daarom geaccepteerd. Daarnaast vertrouwen de Nederlanders zelf ook in Ideal, waardoor de cirkel rond is.

Zelfs als je een product annuleert of als een product niet geleverd is, stort AliExpress het geld terug op de eigen rekening. Dit is een service die bijna geen webshop levert. Alleen als een leverancier failliet is, ben je wel je geld kwijt. Dit is niet het geval als je betaald met VISA, Mastercard of Paypal.

AliExpress iDeal – Wat is het nou precies?

Feitelijk is een AliExpress iDeal betaling niets meer dan een reguliere overboeking. Maar dan wel met een directe bevestiging naar de webwinkel. Eigenlijk een standaard betaling, maar goed ingepakt in het iDeal jasje.

Ideal en AliExpress in 2022

Ook in 2022 kan je nog steeds betalen met Ideal op AliExpress. Je weet nu ook waarom het soms niet lukt om af te rekenen met Ideal op AliExpress en hoe dit op te lossen. Daarnaast hebben we je meer achtergrondinformatie gegeven over wat iDeal betalingen zijn. Mocht je nog meer vragen hebben over AliExpress of iDeal betalingen, kan je een e-mail sturen naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl.

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress