AliExpress euro prijzen

AliExpress euro prijzen. Je hebt op AliExpress.nl producten gevonden maar je ziet al snel dat alle prijzen van producten in dollar staan in plaats van in euro, wat je natuurlijk het liefste wil. Hoe kan je de prijzen nu makkelijk in euro zetten? Je moet dit net even weten en het is helemaal niet moeilijk. Hoe je de AliExpress prijzen in euro kan en de taal in het Nederlands kan zetten lees je in dit blog.

AliExpress Euro prijzen in het Nederlands

Om op AliExpress de euro prijzen te zien, ga je allereerst naar de AliExpress website. Vervolgens klik je bovenaan de pagina op ‘Ship to’, of in het Nederlands, ‘verzenden naar’. Vervolgens kan je kiezen uit diverse munteenheden, zoals ‘EUR’. Klik hierop. Vervolgens worden alle prijzen automatisch omgerekend van de Amerikaanse dollar, naar de Europese en Nederlandse Euro. Er kan een afwijking in zitten tussen het uiteindelijk te betalen bedrag van ongeveer 1 procent. Toch is het een prima indicatie.

AliExpress euro prijzen

AliExpress Euro prijzen – Let op het bestelbedrag

Belangrijk om op te letten bij het bekijken van de Euro prijzen op AliExpress, is het totaalbedrag. Dit bedrag moet altijd onder de 22 euro zijn. Zorg dat het bedrag niet boven de 22 euro komt. Zo voorkom je ten alle tijde BTW en inklaringskosten. Tip > als je meer producten wil bestellen van een totale waarde van meer dan 22 euro, kan je beter de bestelling opsplitsen. Splits deze op in diverse kleine bestellingen. Zo voorkom je extra kosten.

AliExpress euro prijzen – Niet altijd standaard in het Nederlands ingesteld

Om welke reden zijn de aliexpress euro prijzen niet als standaard  Nederlands ingesteld? AliExpress heeft gekozen om de Amerikaanse dollar als standaard valuta te gebruiken. Dit is over de hele wereld de meest gebruikte valuta. Ik denk niet dat dit snel gaat wijzigen dus tot die tijd moeten we het zelf handmatig aanpassen.

Met de currency switcher wordt elke prijs binnen een handomdraai omgerekend, wat vaak, zoals hierboven benoemd, tot 99% klopt. In enkele gevallen zijn de AliExpress euro prijzen iets anders als je gaat betalen. In enkele gevallen komen er ook nog verzendkosten bij de prijzen in Euro op AliExpress. Kortom, let goed op voor je iets besteld wat de prijs is die je uiteindelijk moet betalen. Je kan onder andere betalen met iDeal of Paypal. Ander onderdeel om op te letten is het adres. Zorg dat deze klopt, wijzigen na verzending is met alleen heel veel moeite te doen.

AliExpress Euro prijzen Nederlands

AliExpress euro prijzen instellen via de app

Als je met de AliExpress app werkt kan je eenvoudig de euro prijzen als standaard instellen. Ga in de app via het menu naar de instellingen. Hier kan je de valuta voor altijd omzetten naar de euro. Mocht je er nog steeds niet uitkomen kan je contact opnemen door te mailen naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl

AliExpress euro prijzen – Veelgehoorde irritaties

Er zijn enkele irritaties die ik zo nu en doen in mijn mailbox aantref met betrekking tot de prijzen in Euro zetten op AliExpress. Zo kan je ook de taal veranderen naar bijvoorbeeld ‘Nederlands’. Wat dan niet gebeurd is dat de valuta automatisch mee verandert. Dit is niet logisch en wekt nog wat irritatie op. Andere irritatie van mensen is dat de iDeal optie niet altijd standaard in beeld staat. Hier kan je meer over lezen op de blog over iDeal.

4 stappen om de prijzen op AliExpress.nl naar euro te zetten

Hieronder nog even de stappen om de AliExpress prijzen in Euro te zetten.

  • Ga naar de Homepage van AliExpress.nl.
  • Zoek naar de bovenste menubalk. Je ziet hier verschillende keuzemogelijkheden staan
  • Klik op de mogelijkheid ‘Ship to’ / currency (USD). Er komt een dropdown menu naar beneden
  • Zoek tussen alle valuta’s het Euroteken ‘’EUR’’. Klik hierop en klik op Save

Dit is alles wat je moet doen om de AliExpress prijzen in Euro te zetten.

  AliExpress euro prijzen

AliExpress taal wijzigen / instellen

Wist je dat je op AliExpress niet alleen de prijzen in Euro kan zetten, maar ook de taal in het Nederlands kan instellen. Volg dezelfde stappen als ik hierboven heb beschreven en klik dan op ‘Language’ in plaats van ‘Ship to / EUR’. Ook hier zal een dropdown menu naar beneden komen met verschillende opties. Klik op ‘selecteer een taal’. Google zal als je op het Nederlands klikt, de hele website vertalen naar jouw keuzetaal, in dit geval Nederlands.

AliExpress instellingen wijzigen naar voorkeur

Na het lezen van dit blog weet je hoe je op AliExpress de valuta en prijzen kan wijzigen naar Euro. Daarnaast weet je hoe je de taal kan wijzigen naar het Nederlands. Hierbij een link naar de Homepage van AliExpress.nl.

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress

Plaats een reactie