AliExpress invoerrechten

Moet je bij AliExpress invoerrechten betalen in 2024 als je iets wil kopen? Hoe werkt dit precies. Wanneer moet je dit betalen in Nederland? Op deze pagina krijg je het antwoord.

Steeds meer mensen in Nederland bestellen hun goederen online via AliExpress uit China omdat de prijzen zo laag liggen. Mocht je iets duurders bestellen of veel spullen tegelijkertijd bij 1 verkoper, kan je een minder leuke verrassing krijgen. Het kan voorkomen dat je btw en invoerrechten moet gaan betalen over je bestelde goederen op AliExpress. De postbode kan je aan de deur om cash gaan vragen. Hoe dit te voorkomen?AliExpress invoerrechten

AliExpress uit China – Wel of geen invoerrechten betalen?

Om te bepalen of je nu wel of geen invoerrechten moet betalen op AliExpress, wordt er gekeken naar de waarde van producten zonder de kosten voor verzekering en vervoer. Als je iets wil bestellen uit een land dat niet in de Eu zit, zoals bij AliExpress uit China, hoef je, zolang het pakket maximaal 22 euro is, niks extra’s te betalen.

Tip om invoerrechten te voorkomen door AliExpress. Als je meerdere spullen wil kopen bij 1 verkoper, koop deze spullen dan apart. Zorg dat elke bestelling onder de 22 euro blijft. Maak dus telkens bestellingen van 22 euro. Blijf onder de grens om invoerrechten te voorkomen.

Wanneer Btw betalen op AliExpress

Als je voor meer dan 22 euro gaat bestellen, maar is het pakket maximaal 150 euro waard, moet je btw betalen. Voor invoerrechten op AliExpress hoef je in dit geval niet te betalen. Hoeveel moet je dan precies betalen? De belasting die je moet betalen is een % van de waarde van de producten. Hoeveel dit percentage is hangt af van wat je koopt. Op de site van de belastingdienst heb je handige overzichten van de huidige percentages. Zo betaal je voor schoenen en computers wel 21 procent btw. Zie meer voorbeelden hiervan in de volgende paragraaf.

Wanneer Btw en invoerrechten betalen in 2021 in Nederland

Het kan ook voorkomen dat je btw en invoerrechten op AliExpress moet betalen in 2021 in Nederland. Wanneer is dit het geval? Heb je voor meer dan 150 euro besteld, dan moet je naast de BTW ook invoerrechten betalen. Dit percentage komt vaak niet boven de 17% uit. Op de site van de belastingdienst kan je raadplegen wat het percentage is wat je moet betalen aan invoerrechten op AliExpress. Dit verschilt namelijk per product. Zo betaal je voor sieraden bijvoorbeeld nul tot vier procent aan invoerrechten, voor horloges ligt dit al op 4.5%. Zo zijn er nog meer verschillen voor diverse productgroepen.

AliExpress pakket kopen – vermijd de invoerrechten uit China

In deze blog heb je gelezen over wat je kan doen om de invoerrechten van AliExpress uit China te voorkomen als je iets wil kopen op dit platform. Officieel moet je betalen als het pakket meer dan 22 euro waard is, toch zijn de controles niet heel streng. Vaak glippen mensen tussen de regels door en komen de pakketjes zonder extra kosten bij je thuis aan. Je kan het risico dus nemen, maar er is altijd een kans dat je iets extra’s moet betalen voor de bestelde producten op AliExpress, zoals de invoerrechten. Wil je meer weten over dit onderwerp? Stuur dan een mailtje met je vraag naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl.

UPDATE Invoerrechten AliExpress – Juli 2021

Vanaf 1 juli 2021 zijn er nieuwe regels voor het invoeren van producten van buiten de EU. Belangrijkste wijziging is dat je vanaf 1 juli 2021 altijd BTW moet worden betaald. Dus ook als de waarde lager ligt dan 22 euro. De vrijstelling gaat er dus af. De BTW kan worden betaald bij de winkelier of deze kan in Nederland worden berekend bij het invoeren. Deze nieuwe regels rondom invoerrechten hebben dus ook betrekking op AliExpress. 

FAQ – Invoerrechten AliExpress

Wanneer geen invoerrechten betalen bij AliExpress? 
Als het pakket wat je besteld op AliExpress goedkoper is dan 22 euro, hoef je geen invoerrechten en btw te betalen. Vanaf 1 juli 2021 is deze regel gewijzigd en moet je altijd BTW betalen. 

Wanneer BTW betalen op AliExpress?
BTW betaal je bij een bestelling op AliExpress van meer dan 22 euro.

Wanneer wel invoerrechten betalen op AliExpress?
Bij bestelling op AliExpress van producten meer dan 150 euro, moet je invoerrechten betalen. 

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress