AliExpress betrouwbaar

Is AliExpress betrouwbaar? Lees het antwoord in deze blog. Voor veel mensen is AliExpress niet meer weg te denken. Een onwijs groot aanbod voor stuntprijzen. Toch zijn er enkele zaken die je moet weten voor je overgaat op een een aankoop.

Is AliExpress betrouwbaar – Achtergrondinformatie

Voor we verder ingaan op de betrouwbaarheid van AliExpress, is het goed om te weten dat je dit platform niet als een webshop moet zien, maar meer als een soort Ebay of Marktplaats. Zelf biedt Ali namelijk geen producten aan. Wat het wel doet is verschillende kopers de kans bieden om spullen aan te bieden. Om te bepalen of AliExpress betrouwbaar is, dit hangt af van met welke verkoper je te maken hebt. Er zitten altijd wel wat verkopers bij die niet helemaal eerlijk zijn en je pakket niet opsturen.

Feedback van verkopers

Gelukkig kan je makkelijk zien of een verkoper op AliExpress betrouwbaar is. Er is een feedback systeem. Kopers kunnen maximaal vijf sterren geven aan een verkoper om aan te geven hoe tevreden ze zijn met de aankoop. Daarbij zie je hoeveel procent een bepaald aantal sterren kiest. Kijk behalve het percentage ook naar de totale hoeveelheid mensen die feedback hebben gegeven. Als er staat dat 100%v van de personen vijf sterren hebben gegeven, maar het slechts om 1 recensie gaat, is dit een scheef cijfer.

AliExpress betrouwbaar

AliExpress betrouwbaar – comments op producten

De volgende optie om de betrouwbaarheid op AliExpress te checken zijn de comments op producten. Als koper kan je feedback geven op de producten die je hebt gekocht. Op het perfectage naast de sterren kan je individuele beoordelingen zien. Kijk daar altijd even tussen wat er wordt gezegd over de producten. Je ziet dan vaak de reden waarom iemand een slechte beoordeling heeft gegeven.

Er is ook mogelijkheid tot het plaatsen van foto’s. Dan kan je zien hoe het product er in werkelijkheid uit ziet. Een andere tool om te bepalen of AliExpress betrouwbaar is, is de kopersbescherming.

Kopersbescherming

Andere tool die aangeeft dat AliExpress betrouwbaar is, is de kopersbescherming. Na plaatsen van een bestelling heb je een bepaalde periode kopersbescherming. Tot 15 dagen na deze periode kan je een dispuut openen mocht de bestelling niet aankomen binnen de periode. Dit kan ook als het product er anders uitziet dan op de afbeeldingen. Houd de datum wel goed in de gaten.  Mocht de datum verlopen zijn kan je geen dispuut meer openen.

Is AliExpress betrouwbaar – hoe betalen?

Betrouwbaarheid op AliExpress hangt ook af van hoe veilig je kunt betalen. Daar zijn tal van mogelijkheden voor op het platform: creditcard, iDeal, PayPal en zo zijn er nog enkele andere methoden om mee te bepalen.

Contact opnemen met de verkoper

Laatste onderdeel om te bepalen of AliExpress betrouwbaar is, heeft betrekking op de mogelijkheid om contact op te nemen met de verkoper. Als je niet tevreden bent over een product, kan je contact opnemen met de verkoper. Deze zijn vaak bang voor slechte reviews en daarom zullen ze veelal je geld terug willen storten. Maak hier dan ook gebruik van bij ontevredenheid. Om terug te komen op de vraag, is AliExpress betrouwbaar? Samengevat kan AliExpress een betrouwbaar platform zijn voor het kopen van producten tegen concurrerende prijzen, maar het is essentieel om voorzichtig te zijn, onderzoek te doen naar individuele verkopers en op de hoogte te zijn van de mogelijke uitdagingen met betrekking tot verzending en klantenservice. Het is ook raadzaam om veilige betaalmethoden te gebruiken en voorbereid te zijn op de mogelijkheid van langere verzendtijden.

 

 

 

 

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress