Aliexpress standard shipping

Een van de populairste verzendmethoden is de AliExpress standard shipping optie. Deze is meestal gratis en heeft daarnaast een track en trace optie. De meeste nieuwe kopers hebben geen idee welke verzendmethode ze het beste kunnen kiezen. De opties verschillen per land, product en prijsklasse. Wij raden altijd aan om te kiezen voor de AliExpress standard shipping methode.

Aliexpress standard shipping – De voordelen  

Allereerst de voordelen van AliExpress standard shipping

 • De goedkoopste optie van verzenden op AliExpress. Meestal gratis, soms 1 euro. En dat om je pakketje van de andere kant van de wereld bij jouw thuis te brengen.
 • Track en trace. Je kan eenvoudig je pakketje volgen zodat je altijd weet wanneer deze in Nederland binnenkomt en bij jou thuis op de mat ligt.
 • Standard shipping is voor alle leveranciers op AliExpress te gebruiken. Een van de redenen dat dit de goedkoopste methode is om te gebruiken.
 • Redelijke kwaliteit van verpakking. Niet uitmuntend maar voor de prijs een prima kwaliteit.

Aliexpress standard shipping

Aliexpress standard shipping – De nadelen

Er zijn ook enkele nadelen aan standard shipping op AliExpress

 • Het duurt wat langer voor het pakket bij je binnen is. Het duurt zo’n 15 tot 20 dagen voor het pakket bij je thuis is.
 • Er zijn gevallen bekend waarin pakketjes verloren zijn gegaan tijdens het vervoer. Ook wordt er weleens een pakket tegen gehouden door de douane. In deze gevallen kan je jouw geld terug krijgen.
 • Voor kleinere pakketjes het handigst. Voor grotere en duurdere spullen verzenden naar Nederland raden wij standard shipping via AliExpress niet aan.

Wie bezorgt na selectie van de AliExpress Standard shipping optie?

Na selecteren van de optie Standard Shipping op AliExpress, wordt het pakket bezorgd door een van de partners zoals PostNL, SPSR, DHL, Direct Link, PostNL, Singapore Post, etc. De verkopers verpakken de producten en sturen deze naar het AliExpress bezorging centrum. Vanaf dit moment worden de producten verstuurd door een van bovenstaande partijen.

Seller shipping op AliExpress

Naast Standard Shipping is er ook Seller Shipping op AliExpress. De termen spreken al voor zich, bij seller shipping regelt de verkoper het vervoer van de producten zelf. Kosten en tijd van bezorging verschillen hier per verkoper en per land. Voor sommige landen is dit een goedkopere en snellere optie, voor andere landen is dit een duurdere optie.

Jouw pakket tracken naar Nederland met standard shipping

Met standard shipping op AliExpress kan je jouw pakket naar Nederland toe volgen. AliExpress levert de details van de track en trace op de pagina van de order. Deze kan je op de website vinden door de volgende stappen te volgen:

 1. Login op AliExpress en ga naar je account
 2. Klik op ‘View Detail’ bij je order
 3. Nu verschijnen er details met betrekking tot track en trace onder logistieke informatie
 4. Als je niet tevreden bent met deze details, zijn er nog derde partij tracking services beschikbaar die je meer informatie kunnen bieden over het verzenden van je pakket. Zoals die van PostNL of DHL.

Mocht je nog vragen hebben over standard shipping op AliExpress, verzending naar Nederland, de douane of andere relevante zaken. kan je een e-mail sturen naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress