AliExpress Klarna

Sinds een paar maanden is Klarna een nieuwe betaalmogelijkheid op AliExpress. Grote voordeel van deze betaaloptie is dat je pas hoeft te betalen als jouw bestelling is ontvangen. Dit is mogelijk door de samenwerking tussen Klarna uit Zweden en het Chinese platform AliExpress. Vooral onder jongeren is dit een populaire methode om te betalen. 

In dit blog vertellen we je alles over de stappen die je moet nemen om te betalen met Klarna, wat de voor en nadelen zijn en hoe Klarna groeit door Europa. 

Shoppen op AliExpress met Klarna

Voor Klarna bestond was het normaal om via deze wijze te shoppen op AliExpress 

  1. Je bezoekt de website, bestelt een product en betaald gelijk 
  2. Je wacht een paar dagen tot het product binnen is
  3. Niet tevreden over het product? Retourneren
  4. Na een paar dagen krijg je geld terug

Met Klarna is shoppen op AliExpress verandert

  1. Je bezoekt de website, bestelt een product en kiest voor de betaalmethode Klarna. 
  2. Het product komt binnen. 
  3. Je hebt tot 14 dagen na verzending om af te rekenen op AliExpress met Klarna. Als het pakket er nog niet is in deze tijd, kan je het betalingsproces pauzeren.

Gevaren van betalen op AliExpress met Klarna

Er zijn natuurlijk wel wat gevaren van kiezen voor Klarna op AliExpress. Eigenlijk ga je een schuld aan, je betaalt namelijk later. Je neemt hier een (klein) risico mee. Je weet niet hoe jouw banksaldo eruit ziet over 14 dagen. Misschien komen er onvoorziene kosten bij. Nou zijn de producten op AliExpress veelal erg goedkoop en ben je gemiddeld 20 euro kwijt. Dit is voor de meeste mensen wel te overzien. Ga je iets bestellen van 100 euro plus is het natuurlijk een ander verhaal. 

Houd dus rekening met dit gevaar als je iets wil bestellen op AliExpress en af wil gaan rekenen met Klarna. 

aliexpress klarna

Voordelen van betalen met Klarna op AliExpress

Voordeel van betalen op AliExpress met Klarna is dat je pas hoeft af te rekenen als je het product binnen hebt. Als het product niet binnenkomt, heb je nog geen kosten gemaakt en heb je geen administratieve rondslomp (die je vroeger wel zou hebben om je geld terug te krijgen). Daarnaast kan je het product eerst thuis zelf uittesten en zien voor je uitgaven maakt. Mocht het product bij aankomst veel afwijken van het product op de website, kan je deze zonder kosten te maken weer retourneren.  

Over Klarna

Klarna heeft een officiĆ«le vergunning van de bank en valt ook onder toezicht van Zweden. In Nederland werken al meer dan 8000 webwinkels met Klarna, waaronder ook diverse grote spelers. Deze webwinkels hebben veelal positieve ervaringen met het gebruik van Klarna. 

Betalen op AliExpress met Klarna door heel europa 

Niet alleen in Nederland kan je op AliExpress betalen met Klarna. Ook in andere Europese landen is dit mogelijk, namelijk in Oostenrijk, Finland en Duitsland. Meer landen gaan volgen. De technologie achter Klarna ondersteunt Ayden, dit is de betaalprovider van AliExpress

Vragen over Klarna op AliExpress?

Heb je nog vragen over de betaalmethode Klarna op AliExpress? Mail dan naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl. Wil je zelf shoppen op AliExpress en betalen met Klarna? Ga dan naar AliExpress.nl, selecteer een product en vink Klarna aan als betaalmethode.

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress