Ingeklaard door douane AliExpress

Ingeklaard door douane Aliexpress, wat moet ik doen & wat betekent dit? Wat moet je doen na de melding, Held by Customs? Daar kom je achter in dit artikel.

Als een van jouw bestelde producten op AliExpress is ingeklaard door de douane heeft dit een simpele betekenis, namelijk dat jouw bestelde producten of producten binnenkort bij jou worden geleverd. Dit betekent niets meer dan een vrijgeving van de producten

Ingeklaard door de douane – AliExpress pakket volgen

Na de melding ‘Ingeklaard door douane’ van je AliExpress pakket (of in het Engels – Held by customs), kan je meestal het product volgen via PostNL. Zo weet je altijd waar jouw bestelling zich bevindt en wanneer deze bij jouw thuis bezorgd wordt.

Zijn jouw bestelde producten al ingeklaard door de douane? Zit je nog met vragen of wil je weten of er extra kosten worden berekend door de douane? Je kan altijd mailen naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl. Er zijn opties om te zien hoeveel kosten je bij moet betalen. Eenvoudigst is om te kijken als het pakket bij PostNL is aangekomen. Dan kan je direct zien wat het te betalen bedrag is.

ingeklaard door douane AliExpress

Mijn Aliexpress pakket is nog niet ingeklaard door de douane?

Het kan ook voorkomen dat je Aliexpress pakket niet ingeklaard kan worden door de douane. De douane is opgezet om veiligheid te waarborgen. Zo worden wapens, drugs en verboden middelen tegen gehouden.

Daarnaast werken ze samen met de belastingdienst. Er moeten invoerrechten worden bepaald als je voor meer dan 22 euro besteld buiten de EU. Daarover kan je ook meer lezen in andere blogs. De douane doet om de zoveel pakketjes een check hierop, jij krijgt dan een melding dat je AliExpress pakket held by customs is. 

Het komt voor dat mensen op AliExpress producten bestellen met nep merkproducten. Bijvoorbeeld nep Adidas schoenen. Deze producten zijn verboden om te importeren in Nederland. Daarom worden deze vernietigd door de Douane. Je geld hiervoor terugkrijgen is bijna niet te doen. Daarnaast worden deze AliExpress producten nooit ingeklaard door de douane.

Wat zijn inklaringskosten precies?

Inklaringskosten zijn niets meer dan de kosten die de douane of het postbedrijf rekent voor de afhandeling van inklaring van de producten die je hebt besteld uit China. Deze kosten kunnen bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Douaneaangifte van producten
  • Douanerechten die voorgeschoten zijn
  • BTW
  • Heffingen
  • Held by customs opslagkosten
  • Administratie

Dit zijn allemaal kosten die je op de rekening kunt treffen als de postbode voor de deur staat met de producten. Deze inklaringskosten ben je altijd verschuldigd als je besteld uit China. Deze kosten hoef je pas te betalen vanaf een bepaalde orderwaarde. Dit loopt op naarmate de order toeneemt. Zie onderstaand schema met uitleg over deze inklaringskosten:

Orderwaarde:

Tot 22 euro: Geen inklaringskosten of andere heffingen
22 tot 150 euro: Douane inklaringskosten + 21% BTW
Vanaf 150 euro: Douane inklaringskosten + 21% BTW + 6% Douanerecht

Ingeklaard door douane – Bestel altijd onder de 22 euro op AliExpress

Worden jouw bestelling vaak held by customs / ingeklaard door douane, ons advies is dus altijd om onder de 22 euro per bestelling op AliExpress te blijven. Wat je ook kan doen is als je bij een verkoper meerdere spullen wil kopen, dit onderverdelen in meerdere bestellingen. Zo kan je in plaats van een bestelling van 200 euro, 10 bestellingen van 20 euro bij 1 koper bestellen. Zo hoef je nooit extra kosten te betalen en worden je AliExpress producten altijd  Ingeklaard door de douane.

FAQ – Ingeklaard door Douane

Wat betekend ingeklaard door de douane?
Ingeklaard door de douane betekent dat jouw producten zijn vrijgegeven door de douane. Vaak kan je vanaf dit moment het pakket volgen. Het kan zijn dat je inklaringskosten moet betalen.

Wat zijn inklaringskosten?
Inklaringskosten zijn kosten die de douane of het postbedrijf rekent voor de afhandeling van inklaring van de bestelde producten, zoals BTW, douanerechten en heffingen. 

Wat te doen als je pakket is vastgehouden door de douane?
De douane mag een pakket maximaal 30 dagen vasthouden. Als jij niks illegaals hebt besteld, zal het pakket gewoon bij jou thuis aankomen. 

Kan ik contact opnemen met de douane?
Nee dit is niet mogelijk. De douane is niet beschikbaar voor vragen over pakketjes. 

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress