AliExpress dropshipping

AliExpress dropshipping, is dit mogelijk en wat zijn de voordelen, lees er alles over in dit blog?

AliExpress dropshipping

Wat is dropshipping op AliExpress? Dropshipping is een term die staat voor het proces waarin de product of groothandel direct aan de eindgebruiker levert. Dus geen tussenkomst van een offline winkel of dergelijks. De webwinkel waar het product dus op is besteld hoeft geen voorraad te hebben en ook geen logistiek te regelen. Het pakket wordt direct verstuurd van groothandel naar klant.

Je houdt dus nooit voorraad over, producten kunnen niet over datum gaan en je hoeft geen grote hoeveelheid geld te investeren. Je kan het dropshipping proces op AliExpress makkelijk automatiseren. De bestellingen worden dan automatisch geleverd als de webwinkelier even een weekje op vakantie gaat. Alles verloopt namelijk via de dropshipper.  

Hierbij een link naar een gratis dropshipping training voor o.a AliExpress. 

AliExpress dropshipping

AliExpress dropshipping plugin

De logistiek voor dropshipping wordt dus door AliExpress uit handen genomen. Wat je wel nog nodig hebt is een platform, plugin of software waarmee je kan dropshippen. Anders zal je dit handmatig moeten doen. Mogelijke partijen waar je dit bij kan doen zijn bijvoorbeeld Lightspeed, JouwWeb, Woocommerce of Afosto. Elk van deze partijen heeft zijn eigen plugin met voordelen en nadelen. Zo heeft Woocommerce weer andere kosten dan Lightspeed en verschillen de platformen van elkaar op meer onderdelen. Je kan het beste zelf even de sites bekijken en zelf kiezen wat voor jou het beste van toepassing is.

Nadelen van dropshipping op AliExpress

Naast de benoemde voordelen van dropshipping op AliExpress zijn er ook enkele nadelen. Zo is er bij AliExpress een langere levertijd dan we gewend zijn in Nederland. Wel handig om dit te communiceren met de partij die bij jou iets afneemt. Daarnaast nemen de producenten op AliExpress niet een exclusief contract met jou in Nederland af, dat jij als enige recht hebt op dropshippen. Kortom, er is concurrentie door heel de wereld.

Je hebt een goede vindbare site nodig met een goed verhaal om de consument voor jou te laten kiezen. Kortom, er zijn diverse voordelen en nadelen van dropshipping op AliExpress. Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen wat je voorkeur heeft. Er zijn diverse succesverhalen van dropshippers die er makkelijk hun brood mee verdienen en er nauwelijks wat voor hoeven te doen. Er zijn ook verhalen van dropshippers die nauwelijks wat verdienen. Maar denk eraan, het instapniveau is laag en de investering is gering. Je zal dus nooit veel geld verliezen en kan het makkelijk een poging geven voor 2 a 3 jaar. Mocht het dan niet baten kan je vrij eenvoudig de webshop sluiten en stoppen met je dropshipping activiteiten op AliExpress.

Dropshipping op AliExpress ja of nee?

Dropshipping op AliExpress geven wij het voordeel van de twijfel. De producten zijn zo goedkoop dat je hier nog wat marge op kan zetten. Zelfs met een eigen marge blijven de producten een stuk goedkoper dan de Nederlandse merken. De kwaliteit is iets lager maar als we kijken naar prijs-kwaliteit level is dit prima in orde. Tip is om wel enkele producten eerst zelf te bestellen om te testen of dit voldoet aan jouw kwaliteitsnormen.

Mocht je nog vragen hebben over dropshipping in Nederland op AliExpress > info@aliexpressinfosite-nederland.nl.

Hierbij een link naar een gratis dropshipping training voor o.a AliExpress. 

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress