AliExpress Europa

AliExpress groeit hard in Europa. Zo is de eerste fysieke winkel onlangs geopend in Europa. Deze fysieke winkel bevindt zich in Spanje. Om precies te zijn in Madrid, winkelcentrum Xanadu. In deze AliExpress plaza je het assortiment vinden van de grootste fabrikanten. De winkel ziet er uit qua design als een Apple winkel. De populairste producten staan uitgestald. Dit is geen tijdelijke AliExpress winkel in Europa maar een vaste. 

1000 offline producten uitgestald 

In deze offline Aliexpress winkel in Europa kan je 1000 producten vinden van 60 merken. Let op. Je kan niks kopen in de winkel. Het is een showroom waar je producten kunt bekijken en testen. De aankoop vindt online plaats via de AliExpress website

AliExpress winkels door heel Europa 

Het Chinese concern heeft plannen om door heel Europa AliExpress winkels te openen.  Deze eerste Europese winkels is om te testen hoe consumenten reageren. Kopen ze hier hun producten? Kopen ze offline meer? 

AliExpress groeit door heel Europa

Naast de nieuwe offline AliExpress winkel in Europa, is er ander nieuws naar buiten gekomen. In 2019 is de internationale handel op AliExpress met 46% toegenomen. Zo is er vorig jaar een nettowinst gemaakt van 7,2 miljard. Dit komt met name door de groei op de Europese platformen. Op dit moment zijn dit de top 4 markten voor AliExpress:

  1. China
  2. Verenigde Staten
  3. Rusland
  4. Spanje (vandaar dat hier de winkel is geopend) 

aliexpress europa

AliExpress doelen Europa 

AliExpress heeft nieuwe doelen voor Europa. Zo willen ze meer lokale handelaren uit Europese landen aansluiten op het platform. Hiervoor moeten ze wel de concurrentiestrijd aangaan met Amazon, eBay en Bol.com. Dit zijn vergelijkbare platformen maar met een groter marktaandeel dan AliExpress op dit moment. Daarnaast staat AliExpress in Europa op dit moment meer bekend om de goedkope spullen. Dit willen ze dus veranderen in 2020 met de offline winkels en de online groeistrategie. 

AliExpress Europa – Logistiek in Luik

AliExpress heeft voor Luik gekozen om een groot magazijn te bouwen in Europa. Met de overheid van BelgiĆ« is een overeenkomst gesloten om deze te bouwen. Dit magazijn wordt het speerpunt van het Europese netwerk. Zo worden verzendtijden veel sneller. Waar je nu soms 2 a 3 weken moet wachten, zou dit met het nieuwe netwerk veel sneller gaan. Dan kunnen bestelde pakketjes binnen 2 tot 5 dagen al binnen zijn. 

Meer informatie over AliExpress en Europa?

Mochten we meer nieuws hebben over de plannen voor AliExpress in Europa, zullen we daar uiteraard informatie over delen. 

Mocht je in Madrid zijn en de offline winkel hebben bezocht, zijn we erg benieuwd naar jouw ervaringen. Deze kan je delen met info@aliexpressinfosite-nederland.nl. Ook voor algemene vragen over het bestellen op dit platform kan je altijd contact met ons opnemen. Hierbij een link naar AliExpress als je gewoon wil shoppen vanuit Europa! 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress