AliExpress AirPods

Ook op AliExpress zijn AirPods steeds populairder aan het worden. Dit zijn niet de echte van Apple, maar namaak producten. Toch misschien het proberen waard omdat ze soms wel 10 tot 15 keer goedkoper zijn dan de originele. Kunnen de goedkopere Airpods op AliExpress zich meten met de ‘echte’ producten? In dit blog geef ik je een review na het kopen van een van deze producten. 

Apple Airpods op AliExpress – Namaak / kloon 

Zoals eerder gezegd zijn de AirPods op AliExpress namaak / klonen. Toch hebben we de som op de proef genomen en een i7 mini besteld. Als je de Apple variant wil kopen kost dit 179 euro. Deze hebben wij besteld voor 2 euro en vijftig hele centen. Enige nadeel was dat je er maar 1tje krijgt. Dat heeft te maken met de praktische reden dat de technologie achter het draadloze verbinden van twee AliExpress AirPods oordopjes te duur is om te verwerken. Zelfs voor China. 

Review – Kwaliteit van de AliExpress AirPods

Wat is nu de kwaliteit van de AliExpress Airpods? Van de i7 Mini die we hebben uitgetest, is na review, de kwaliteit boven onze verwachtingen. Middels een knop op de oordop kan je de telefoon koppelen aan je mobiele telefoon. Een fel lampje geeft aan wat de status is. Dit zie je ook tijdens het opladen. Een vrouwenstem vertelt je of de AliExpress Airpods verbonden zijn. 

De kwaliteit van de audio is verrassend uit de test gekomen. In verhouding tot bijvoorbeeld de oordopjes van de Action, is de i7 veel beter. En dat dan voor 2 euro 50. Ook in vergelijking met Chinese duurdere merken als Xiaomi, is het verschil in kwaliteit nihi. In vergelijking met de echte AirPods is het verschil met die van AliExpress nog tamelijk groot. 

Aliexpress Airpods

Verrassende audiokwaliteit van de AliExpress airpods

Ook in vergelijking met de duurdere merken als Sony en Seinheiser zie ik weinig verschil in audiokwaliteit met de AliExpres AirPods. Bizar eigenlijk voor die prijs. Dan ga je je toch afvragen wat de marge is van de dure merken. Zeker als de technologie al voor een paar euro in deze producten kan worden gestopt. 

Test: Bellen met de AliExpress AirPods

Het oordopje is niet gevoelig voor aanrakingen, een kleinere knop lost dit gelukkig op. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te bellen met de AliExpress AirPods middels het ingebouwde microfoontje. Opnemen doe je middels het knopje. Ik heb dit getest door verschillende mensen te bellen. Deze mensen konden mij allemaal verstaan. Ik heb mijn smartphone niet uit mijn zak hoeven halen. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden met dit knopje:

  • Telefoon mee opnemen en ophangen
  • Muziek bedienen 

Conclusie review AliExpress AirPods replica’s

Onze conclusie na deze review met de AliExpress AirPods replica’s is dat het een prima product is, zeker gekeken naar de prijs. De audiokwaliteit is prima en er zitten verschillende functionaliteiten op. Dit is niet te vergelijken met de echte Apple AirPods, maar zeker de moeite waard voor het geld. Mocht je het zelf eens willen uitproberen, hierbij een link naar de pagina op AliExpress waar je de beste AirPods kunt kopen. 

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress