AliExpress China

AliExpress komt uit China. Het is een platform voor online verkoop voor Chinese particulieren of kleinere bedrijven. Middels dit platform kunnen ze producten verkopen aan de buitenlandse consument. In deze blog ga ik wat dieper in op de geschiedenis van ALiExpress en hoe dit is ontstaan in China.

AliExpress China – de Alibaba-groep

Voor AliExpress begon in China, richtte Jack Ma in 1999 de Alibaba-groep op. Hieruit kwam uiteindelijk AliExpress voort in 2010. AliExpress richt zich meer op de detailhandel. Voordeel voor de koper is dat je rechtstreeks bij een fabrikant koopt, waardoor de prijzen vaak een stuk lager zijn. AliExpress is dus hét platform voor verkoop in China, zelf verkopen ze geen producten.

AliExpress China

Geschiedenis – Oorsprong in China

Het Chinese AliExpress is opgericht met het doel producenten uit China markten in het buitenland aan te bieden. Het eerste idee was dit platform te ontwikkelen voor bulkproducten. Dus niet voor de verkoop van een, maar honderden producten. Zo kunnen bedrijven op grote schaal producten afnemen met korting. Minimaal 20 a 50 producten moesten er in het begin worden gekocht. Dit is nu nog steeds mogelijk, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om veel producten per stuk te kopen. Zo kunnen ook consumenten ook gebruik maken van de producenten van AliExpress in China. Je kan nu zelf producten aanschaffen voor 30 cent en die gratis laten verzenden uit China, bizar toch.

Voorkeur voor AliExpress in China

De kopers vinden AliExpress het beste platform om mee te werken, vergeleken met de andere aanbieders in China. Dat komt door het volgende voordeel. Een verkoper krijgt pas geld als de koper heeft bevestigd dat de producten binnen zijn en als deze producten matchen aan de omschrijving. Kortom, meer zekerheid. Ander voordeel is dat je bij bestelling van meerdere producten, diverse pakketten krijgt. Elke leverancier stuurt een eigen pakket. Er wordt niks gebundeld. Kortom, als je een betrouwbaar platform zoekt in China, is AliExpress de juiste keuze.

Wanneer is AliExpress opgericht?

De oprichting van AliExpress is geweest in 2009. Dit is dus nog niet heel lang. Het aantal gebruikers groeide snel. Al 2 jaar na de oprichting van AliExpress waren er al circa 1 miljoen gebruikers. Sinds de start is het bedrijf jaarlijks gegroeid qua bezoekers en omzet. 

Betrouwbaarheid AliExpress China

Naar onze mening kan je zonder problemen producten uit China, en in deze AliExpress bestellen. Er zijn tal van mogelijkheden om je geld terug te krijgen als je niet tevreden bent. Hier hebben we ook diverse blogs over geschreven.

Heb je nog extra vragen over AliExpress of wil je bijvoorbeeld meer weten over de betrouwbaarheid van dit verkopersplatform uit China? Stuur dan een e-mail naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl. Daarnaast vind je op deze site tientallen artikelen boordevol informatie over AliExpress. Van betalingsmethoden tot problemen die mensen ervaren, tot informatie over het kopen van Jurken of telefoonhoesjes.

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress

Plaats een reactie