AliExpress retour

Hoe kan je bij AliExpress een pakketje retour sturen? Dat leg ik je uit in deze blog.

Het kan voorkomen dat producten die je hebt besteld niet helemaal bevallen. Er kunnen bijvoorbeeld onderdelen ontbreken, de kleuren kunnen anders zijn dan gedacht of er kan een defect in het product zitten. Wat ook wel eens is voorgekomen is dat er een verkeerd product is gestuurd of dat een product niet is aangekomen. Dan kan je ook niks retour sturen op AliExpress. Toch zijn er hier ook oplossingen voor.

AliExpress producten retour sturen

De AliExpress verkopers mogen zelf hun retour beleid bepalen. Dit zal je met de verkoper van het product moeten oplossen. Deze kan je altijd benaderen om geld terug te sturen, het product terug sturen of om je product te vervangen.Mocht je er met de verkoper niet direct uitkomen, kan je AliExpress vragen om hulp. Op basis van het bewijs dat je levert zal er een beslissing worde ngenomen.

AliExpress retour

Product retourneren en geld terug bij AliExpress

Mocht je een probleem hebben met een bestelling op AliExpress en wil je jouw product retourneren, is mijn advies om de verkoper te benaderen. Probeer er samen met de verkoper uit te komen. Mocht dit niet lukken kan je een geschil (dispute) openen. In dit geval zal AliExpress zich zelf ermee gaan bemoeien. Een geschil openen kan zes dagen later nadat de verkoper het product heeft verstuurd. Er is ook een maximum tijd om hierop te reageren. Dit verschilt tussen de 23 en 39 dagen na verzending. Er is dus een maximum tijd aan het retour zenden van producten op AliExpress, houd hier rekening mee.

Hoe een product retour sturen bij AliExpress?

Hoe moet je nu een product retour sturen bij AliExpress? Ten eerste neem je contact op met de verkoper. Hiermee bespreek je de details van de retourzending. Dit kan per situatie verschillen? Wil je bijvoorbeeld een nieuw product? Wil je jouw geld terug? Wil je het product helemaal niet meer hebben? Mocht je geen oplossing met de verkoper vinden, klik je op de knop ‘open dispute’. Je brengt het pakket naar het postkantoor en stuurt het pakket weer terug.

Verzendkosten bij retour zenden naar AliExpress?

Verzendkosten moet je helaas zelf betalen als je een pakket retour stuurt op AliExpress. Als je het product terug naar Azië wil sturen zal je hoge verzendkosten moeten betalen. Goedkope producten terugsturen raad ik daarom af. Dan betaal je meer kosten voor het retour sturen op AliExpress dan dat je aan geld terug zal krijgen.

Btw terugvragen bij retour AliExpress

Heb je bij het bestellen btw of invoerrechten moeten betalen? Deze kosten kun je terugvragen bij het retour sturen van een pakket op AliExpress.

Stappenplan retourneren AliExpress

Hieronder nog even een kort stappenplan voor retouren op AliExpress
Stap 1: Controleer of de verkoper op AliExpress retouren accepteert. Dit kan je terugvinden op de productpagina en op de pagina met info over de verkoper.
Stap 2: Retourprocedure aanvragen. Mocht de verkoper het terugsturen accepteren, kan je een retourprocedure aanvragen. Zoals eerder benoemd, open dispute. Daar krijg je wat vragen die je moet beantwoorden. Vervolgens even wachten op de verkoper die de aanvraag kan goedkeuren.
Stap 3: Producten retour sturen naar de verkoper

Na akkoord van de verkoper krijg je een adres waar de verzending heen kan worden gestuurd. Hier krijg je 10 dagen de tijd voor. Vervolgens geef je het track en trace nummer door in je account (klik op Add tracking details). Je krijg je geld terug als de verkoper de producten binnen heeft.

Mocht je nog vragen hebben over het retour sturen van producten op AliExpress kun je e-mailen naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl

FAQ – AliExpress retour

Wat te doen als je niet tevreden bent over je bestelde product?
Benader de verkoper en probeer er samen uit te komen. Als dit niet werkt kan je altijd een dispute openen op AliExpress om vervolgens het pakket retour te sturen. 

Hoe kan je bij AliExpress een pakketje retour sturen?
Vraag een retourprocedure aan op AliExpress en bespreek met de verkoper de details van de retourzending. Print de juiste gegevens uit en zend de producten retour bij het postkantoor. 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress