AliExpress telefoon

In dit artikel geef ik je enkele tips voor het kopen van een telefoon op AliExpress. Steeds meer mensen bestellen een telefoon vanuit China. Deze telefoon bevatten namelijk diverse extra’s, hardware die krachtig is en dat voor een lage prijs. Zeker als je een Sim Only abbo hebt zijn dit soort telefoons  van AliExpress aan te raden. Let wel op een paar zaken!

AliExpress telefoon kopen

Op dit moment is Huawei een prachtig voorbeeld van een chinees telefoonmerk dat erg populair is. Na Samsung verkoopt deze fabrikant de meeste telefoons in de wereld. Dit merk is hierdoor qua verkopen groter dan Apple. Naast deze fabrikant zijn Xiaomi, Lenovo en Oppo steeds bekender aan het werken. Ook zei bieden telefoons aan via AliExpress

Merken telefoons op AliExpress 

Naast de netbenoemde merken telefoon op AliExpress, zijn er opkomende merken waar we in de toekomst veel meer van gaan horen:

  • Meizu
  • HomTom
  • Cubot
  • Dogee
  • ……. 

Allemaal fabrikanten van telefoons via AliExpress. 

aliexpress telefoon

Tips voor het kopen 

Enkele tips voor het kopen van een telefoon via AliExpress

Is de telefoon geschikt voor het netwerk in NL? 

Check altijd op de telefoon van AliExpress geschikt is voor het mobiele netwerk in Nederland. In Nederland maken we gebruik van enkele telecommunicatieproviders en frequenties waarop we bellen, internetten en SMS’en.  Als een telefoon deze frequenties niet ondersteund kan er niet worden verbonden met het Nederlandse netwerk. Bij de productgegevens van de AliExpress telefoons staat precies aangegeven welke netwerken worden ondersteunt

Zijn er Google apps beschikbaar voor de AliExpress telefoon?

Check altijd of een AliExpress telefoon voorzien is van een Google app zoals Gmail, Youtube, Play store etc. Als dit niet aangegeven staat op de productpagina, kan je het nog navragen bij de verkoper. Ook kan je zelf nog wat onderzoek doen via Google naar de specificaties en mogelijkheden van de telefoon. 

Is de Nederlandse taal beschikbaar op de tel?

Check of de AliExpress telefoon de Nederlandse taal als optie heeft. Dit zit er in 9 van de 10 gevallen op, maar niet altijd. Dit staat ook op de productpagina aangegeven. 

Check altijd de reviews!

Lees altijd de reviews van een telefoon op AliExpress voor je er een gaat kopen. Lees blogs van technologie sites of recensenten. Aan de hand van deze informatie kan je een goede inschatting maken van de kwaliteit van de telefoon. 

Android versie van de telefoon

De software speelt een belangrijke rol voor de AliExpress telefoon. Check of Android beschikbaar is en welke versie dit is. Er zijn Android versies beschikbaar die geen updates meer krijgen (zoals de Android 6.0 Marshmallow). Check de software daarom vooraf en kijk of deze nog zo nu en dan een update krijgt. Dan weet je zeker dat je voor geen onvoorziene verrassingen komt te staan met je net bestelde AliExpress telefoon. 

Meer informatie over AliExpress telefoon bestellen?

Als je meer informatie wil over het bestellen van AliExpress telefoons. Kan je altijd mailen naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl. Ook voor andere vragen staat onze klantenservice voor je klaar. 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress