AliExpress levertijd

Hoe lang is de levertijd van AliExpress in 2024. Dit soort vragen krijg ik steeds vaker binnen in de mailbox. Het antwoord hierop is kort. De levertijd is maximaal 60 dagen. Waarom is dit zo lang? Lees alles over de factoren van de levertijd, en uitzonderingen in deze blog.

Waarom is de levertijd van AliExpress in Nederland zo lang?

De levertijd op AliExpress is opgebouwd uit enkele factoren, die er samen voor zorgen dat het soms wel 60 dagen kan duren. Denk aan het bundelen van zendingen. Dit kan al vijf tot vijftien dagen duren voor het pakket daadwerkelijk wordt verzonden. Dan begint de reis pas.

Daarnaast zijn er nog meer factoren die van invloed zijn op de levertijd op AliExpress, zoals wat er in Nederland gebeurd. In Nederland hebben we bijvoorbeeld de douane. De douane  mag pakketten wel 30 dagen vasthouden om bijvoorbeeld de waarde te controleren.

Andere factor die van invloed is op de levertijd van AliExpress, is dat pakketjes niet kunnen worden gevolgd. Het komt vaak voor dat een pakket klaar ligt bij een afhaalpunt. Klanten zijn hier niet altijd van op de hoogte.

AliExpress levertijd

Factoren levertijd AliExpress – PostNL

Zo zijn er nog meer factoren die van invloed zijn op de levertijd vanuit AliExpress. Producten moeten vanuit China, de andere kant van de wereld, komen. Je kan ook niet de verwachting hebben dat dit al binnen 3 dagen bij jou op de mat ligt. Vaak is het pakket in Nederland binnen een week, maar ligt het dan voor enkele weken bij de douane. Als de douane het voor 30 dagen heeft vastgehouden, gaat het vervolgens naar PostNL. Op dit punt, bij PostNL ontstaat de volgende vertraging.

Andere factor die van invloed is op de levertijd voor AliExpress, is het correct invullen van je gegevens. Het komt te vaak voor dat klanten hun adres niet juist vermelden of een verkeerde plaats wordt ingevuld. Dit komt vaak voor bij de kleinere dorpen. Dit kan je voorkomen door bij je contactinformatie bij provincie te kiezen voor other. Dan kan je elke woonplaats invoeren en is zo het dorpenprobleem opgelost. Dit waren de 5 belangrijke factoren die van invloed zijn op de verzendingsduur.

Hoe de levertijd op AliExpress zo kort mogelijk houden? – Snelle levering

Heb je een product snel nodig en wil je dus een snelle levertijd of levering op AliExpress. Kijk dan eens rond bij de betaalde verzendmethoden. DHL levert ook voor een groot aantal producten. Zo kan je de levertijd verkorten met soms wel weken.

Houd er daarnaast rekening mee dat de indicatie van de levertijd van AliExpress, echt een indicatie is. Dit wijkt meestal wel af. Ander voorbeeld. pakketjes die komen door de brievenbus komen bijvoorbeeld een stuk sneller binnen dan grote pakketten. De check bij de douane is bij grote pakketten nou eenmaal een stuk trager.

Vragen over de levertijd in AliExpress? 

Heb je nog vragen over de levertijd op AliExpress? Wil je meer informatie over snelle levering of heb je vragen over de douane? Stel ze gerust door te mailen naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl

FAQ Levertijd AliExpress

Hoe lang is de levertijd van AliExpress?
De levertijd na bestelling op AliExpress is maximaal 60 dagen, gemiddeld is een bestelling binnen tussen de 2 a 3 weken.

Waarvan is de levertijd van AliExpress afhankelijk?
De levertijd van AliExpress is onder andere afhankelijk van de reisduur vanaf China naar Nederland en de controles bij de douane. 


Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress