AliExpress postNL

AliExpress en postNL werken sinds 2017 samen. Sinds die tijd komen de pakketjes al een stuk sneller binnen. De levertijd is echt sneller geworden waar het vroeger nog wel eens 3 maanden kon duren, komt het nu al voor dat een pakket binnen een week binnen is. Toch zijn er nog veel vragen over postNL, het tracking- en het bestelproces bij AliExpress. Vandaar deze blog om mensen verder te helpen. Mocht je vragen hebben over dit onderwerp of een ander onderwerp op de website kan je altijd mailen naar info@aliexpresinfosite-nederland.nl

AliExpress postNL – Ervaringen standard shipping

De ervaringen met AliExpress en postNL standard shipping zijn wisselend.

Zo hebben vele mensen moeite met het traceren en de tracking van hun pakket. Daarnaast worden er veel fouten gemaakt, zowel door de mensen die bestellen op AliExpress als door postNL. Al zie ik wel dat dit een stuk beter gaat dan twee jaar geleden. Hieronder een overzicht van de meest gemaakte fouten en vragen die mensen stellen:

AliExpress postNL

Waarom is er eigenlijk geen ALiExpress postNL punt?

Dit is een vraag van veel mensen die bestellen bij AliExpress en verzending via postNL laten lopen. Waarom? Omdat Nederland maar een klein land is. Er worden duizenden producten verzonden, dit is toch nog een mini percentage van de hele markt. De regie wordt uiteindelijk bepaald in China.

Waar bevindt de douane zich in Nederland?

Als je een pakket hebt besteld op AliExpress en hebt gekozen voor standard shipping via PostNL, waar komt het pakket dan binnen? In Nederland bevindt zich de douane zich in Schiedam. Hier komen de zendingen binnen vanuit China en de andere landen. Dit is dus geen afhaalpunt of postbus. Dit is het punt waar de pakketten langsgaan voor ze bij jou thuis komen of weer retour worden gestuurd.  

Waarom kan AliExpress niet ervoor zorgen dat mijn adres op PostNL wordt aangepast?

Een postbedrijf als PostNL heeft rechten en plichten. Zo moet een postbedrijf een pakket leveren op het adres wat er op de envelop staat, dit is verplicht. Als er bijvoorbeeld geen huisnummer op het pakket staat (dit gebeurd heel vaak), mag PostNL het pakket wat je hebt besteld op AliExpress niet leveren.

In veel gevallen krijg je je pakket toch wel

Hier houden ze zich gelukkig niet altijd aan. In veel gevallen krijg je dus toch je pakketje geleverd door PostNL als er geen huisnummer op staat. Toch kan je hier niet helemaal vanuit gaan. Tip:controleer of je adres volledig is. Je kan je gegevens controleren in je AliExpress account. Log even in of open de app, en je weet direct of je pakket via AliExpress aan zal komen.

Vragen over  tracking, levertijd of iets anders op AliExpress of PostNL?

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze blog over PostNL en AliExpress, kan je een e-mail sturen naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl. Dit kan ook wanneer je hulp nodig hebt. Wellicht kan je het antwoord op je vraag al vinden op de site. Er zijn tientallen artikelen over alle problemen geschreven waar mensen tegenaan lopen. Hier kan je vast het antwoord op jouw vragen op vinden, als dit niet het geval is kan je mailen.

 

Ali Express

Shop nu met korting op AliExpress